Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

JAG HAR TRÄFFAT EN VARDAGSHJÄLTE

[stag_intro]Jag får träffa så många underbara människor under min resa, men idag så kändes det väldigt speciellt. Jag tog mig till Bygdsiljum, och tog mig till Westmans mitt i byn. I denna lilla by så bor det 380 personer, men det finns 420 arbetstillfällen och ca 40 företag, bland annat Martinssons Såg, Umesläp, Johanssons Släp, Norrlandssläp samt en mängd andra företag.[/stag_intro]

På Westmans så träffar jag Solveig Söderström som tog över byns restaurang och cafe vid årskiftet. Solveig har drivit handelsträdgård under 10 år. En verksamhet som gick bra – men när hon fick veta att man ville lägga ner Westmans, så gick hon till banken och tog ett privatlån för ta över verksamheten. Till råga på allt så är hon sjukpensionär och jobbar bara 4 timmar i veckan.

Hon kunde inte bara se på att byns stolthet skulle läggas ner. Solveig hade aldrig varit i branchen innan, så hon hade ingen aning om hur branchen fungerar samt hur tufft det är. Hon fick god hjälp utav sin man Kenneth, som är en jäkel på att diska. Hennes söner har även tagit sig hem till byn, varav 2 huserar i köket samt en som sköter trädgården. Som grädde på moset är även en sonhustru med och jobbar!

Man har även tagit hand om verksamheten vid skidbacken, där Restaurang Toppstugan ligger som man driver under vintern. Här har man skapat många strängar på lyran. Restaurang, catering, festvåning, pubkvällar. Ingenting verkar omöjligt.

Bygden ställer verkligen upp bakom Solveig. Sist när dom hade Pubkväll så kom det 250 personer som både åt god mat och drack gott till det. Hela parken var smockfull.

Momssänkningen innebär framtidstro, och att vår verksamhet får möjlighet att överleva genom bättre likviditet. Vi har redan börjat att investera i nya köksmaskiner, och att vi kan plocka in kompetent personal vi behov….

Innan jag lämnar Solveig så frågar jag om hon tjänar några pengar. Jag får till svar att hon plockar ut 2,500:- i månaden, men att hon även lever på sin mans inkomster samt massor utav KÄRLEK. Tänk er, Westmans startade år 1929 och nu får det leva vidare pga Solveigs enorma envishet och Kärlek till bygden.

För mig så är Solveig en vardagshjälte.

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 5. mars 2013.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen