Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

För och nackdelar med olika bolagsformer.

Be en företagare om råd

Vi pratar med Erik Sjölander, företagare och styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund som resonerar kring skillnader mellan olika bolagsformer. Enligt Erik är den enklaste och billigaste men också den knepigast bolagsformen enskild firma. Den stora nackdelen med enskild firma är att din privata ekonomi och företagets ekonomi helt blandas ihop. I stället för organisationsnummer uppges ditt personnummer på kvitton etc. vilket gör dig sårbar för olika typer av identitetskapning. Erik menar därför att enskild firma i många fall är den farligaste bolagsformen att välja.

Handelsbolag och kommanditbolag är en mix av enskild firma och aktiebolag där den personliga ansvarsfördelningen mellan delägarna kan se väldigt olika ut. Aktiebolag är en bolagsform som baseras på aktiebolagslagen – en lag som är anpassad till de stora börsbolagen och inte till de 99 procent av alla aktiebolag som drivs av småföretagare. Att aktiebolagslagen innehåller regler som är anpassade till stora företag som Volvo och Scania gör det ofta till en komplicerad bolagsform för nystartade och mindre bolag. Så vilken bolagsform ska du då välja? Eriks generella tips är att prata med personer som driver företag inom den bransch som du själv ska starta. Aktiva småföretagare har ofta bättre råd att ge kring val av bolagsform än tjänstemän och exempelvis bankpersonal. 

Lyssna till Eriks fortsatta resonemang om val av bolagsform.

Ett Vlogg-samarbete med En Företagares Vardag

Småföretagarnas

Start-paket

Vi på Småföretagarnas Riksförbund har nu tagit fram ett unikt paket av verktyg för dig som är på väg in i företagandet. Detta oavsett om du väljer att starta din företagsresa som enskild firma eller aktiebolag vill vi ge dig dem bästa förutsättningarna att lyckas med ditt företagande. Vi ska kunna ge dig möjligheten till enkel, trygg och lönsammare uppstart av ditt företag, oavsett om det är juridisk rådgivning, försäkringar, bokföring, en bra hemsida, erbjudanden och rabatter eller ett rejäl bollblank i form av mentorskap.

Vi har samlat alla verktyg för att enkelt kunna starta-eget på ett och samma ställe. Detta för endast 695:- / månad.

För att kunna behandla din beställning utav vårt Start-paket gäller det att du fyller i formulären korrekt och att du vid beställning samtycker våra köpvillkor nedan.

Du kan teckna vårt Start-paket som privatperson eller som företag om du redan har hunnit registrera ditt företag.

Priset är 695 SEK per månad exklusive moms.

Betalning sker månadsvis med 20 dagars faktura.

Endast fakturabetalning är just nu tillgänglig.

Fakturan genereras som PDF och skickas digitalt till den e-post adress du har angivet.

Överlåtelse av Start-paket till företag du själv har startat är möjligt endast om du inkommer med e-post om detta till oss på kansliet: info@smaforetagarna.se

Ditt Start-paket aktiveras när din första inbetalning kan bekräftas. Information om detta skickas till dig via den e-post du har angett.

Uppsägningstiden för Start-paket är 3 månader eller 90 dagar och löper månadsvis.

Start-paket får lov att brukas som enskild firma eller aktiebolag fram till andra årsbokslutet eller max. 2 miljoner SEK i årsomsättning.

Vad ingår i Start-paketet?

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen