Föräldraledig som småföretagare?

Hur hanterar Försäkringskassan ditt ärende? Är systemet lämpad för småföretagare?

Vi träffar Caroline Szyber, styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund. Caroline Szyber är till vardags en jurist som brinner för samhällsbygget och arbetar som rådgivare inom bostads och byggfrågor. Caroline sitter sedan våren 2019 i styrelsen för Småföretagarnas Riksförbund och arbetar aktivt med att driva politiska frågor för att förenkla vardagen för småföretagare. Som anställd och numera egenföretagare har hon sett både världar i hur man behandlas i sjuk och försäkringsärenden från myndigheters håll, framför allt Försäkringskassan. Där finns ett utrymme att kunna förbättra villkoren för småföretagare, men framförallt förbättra attityden från myndigheter mot småföretagare, menar Caroline.

När Mats Eriksson från Småföretagarnas Riksförbund träffar Caroline så berättar hon att hon har nu intagit en roll i Försäkringskassans Partnerråd för att just lyfta fram konkreta lösningar i småföretagarfrågor. Hennes egna erfarenheter från att vara föräldraledig som anställd mot andra kollegors kontraster som företagare i samma frågor är viktiga att kunna ha med sig  till dialogen med myndigheter.  Hon menar att grunden till sjuk och försäkringssystemet är för anställda, vilket i dagsläget inte är lika aktuellt längre och behöver förnyas. Det är allt fler som väljer att vara egna företagare, bland annat hon själv, och allt fler som missgynnas. System har inte hängt med samhällsutvecklingen. Det krävs framförallt specialister inom Försäkringskassan för att kunna hantera småföretagare ärenden och dessa behöver bli fler. Ett modernt och flexibelt system eftersträvas.

Med rätt stöd från myndigheter och med kompletterade lösningar kan man absolut trygga även småföretagares vardag i sjuk och försäkringsfrågor och detta är nått som vi på Småföretagarnas Riksförbund arbetar aktivt med.

Småföretagarnas Riksförbund arbetar med den politiska agenda i sjuk och försäkringsfrågor, men även unika försäkringslösningar för våra medlemmar som kan trygga en företagares vardag.

Som småföretagare är man inte immun mot sjukdom eller olycksfall. Hälsan är det viktigaste man har för att kunna driva sitt företag.  

Småföretagarnas Riksförbund har därför tagit fram olika försäkringslösningar så att även småföretagare kan skapa sig det skyddsnät och den trygghet som i dag saknas för den som driver eget. Bli medlem i Småföretagarnas Riksförbund för att ta del av bra och prisvärda försäkringslösningar. Bli trygg – även som småföretagare. Läs gärna mer om Småföretagarnas Försäkringar här.

Ett Vlogg-samarbete med En Företagares Vardag

Gå med i Småföretagarnas Riksförbund nu!

Enkelt, tryggt och prisvärt!

Ett medlemskap som lönar sig, flera gånger om

Bi

 

Så funkar det!

Alternativ 1: Fyll i formuläret, sätt in 1725 kronor på vårt bankgironummer 255-0481 och ange ditt organisationsnummer i meddelandefältet.

Alternativ 2: Fyll i formuläret för att betala på faktura.

Kostnad för medlemskap:
Medlemsavgiften består av en avdragsgill serviceavgift på 1300:-
+ moms 325:- + medlemsavgift 100:- = Totalt 1725:-/år

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top