Friends by BO i Luleå

[stag_intro]Jag hamnar på Friends by BO mitt i Luleå, och det är full kommers klockan 14 om dagen. Här träffas människor i alla åldrar, och det känns verkligen som en härlig mötesplats som rymmer upp till 170 sittande gäster.[/stag_intro]

Jag får träffa Annelie Bengtsson som är VD för Friends by BO, som ingår i Börje Olssons Konditorier som sammanlagt driver 5 olika enheter i Luleå, samt ett eget bageri och en Glassbar. Detta innebär att man sysselsätter många på dom olika enheterna.

Här serveras hembakt ifrån det egna bageriet, kalla rätter, grillade smörgåsar samt svenska klassiker. Här kan man själv välja om man vill sitta ner eller ta med sig maten hem.

På Friends så jobbar mellan 20-30 personer, beroende på väder eftersom man har satsat på en uteservering till denna sommar, men ungefär 12 personer är igång hela tiden för att få allt fungera. Det känns verkligen att det behövs, för det är en härlig puls i hela lokalen.

Momssänkningen har betytt massor, säger Annelie. Vi har satsat på längre öppettider, vilket innebär en mängd nya arbetstillfällen. Innan så fick man vända och vrida på varje krona, vilket innebar att öppettiderna var kortare. Vi satsar väldigt mycket på att ungdomarna skall få jobb hos oss, och man kräver inte att dom skall ha någon erfarenhet, utan vi lär upp dom vilket vi får mycket mer tid att göra efter momssänknigen.

Innan jag far iväg, så påmminer Annelie en kollega att inte glömma bort att en i personalen fyller 20 år idag, så att denne skall uppvaktas med en blomma. Jag lämnar Friends med en stor glädje – för hur många arbetsgivare håller koll på sådana detaljer när det är full ruch ifrån morgon till kvall?

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 7. oktober 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen