Gott Nytt ???? Småföretagar År ????

Gott Nytt År ???? Till Sveriges Småföretagare ????
Snart är det dags för ett nytt år med nya förväntningar samt förhoppningar att våra politiker skall ta del utav kunskapen utifrån En Företagares Vardag! 
Årets Nyårshälsning är mycket klok samt talande ifrån Peter Hoffman som kommenterade Stefan Löfven’s löften om 85,000 nya jobb som blev 4019 jobb!
Sveriges stora grundproblem är att man betraktar alla företag utifrån samma måttstock. Det är stor skillnad i förutsättningar för ett litet 2-3 mansföretag som jobbar på det lokala planet och skattar i sin kommun, jämfört med ett stort nationellt/multinationellt företag som lotsar vinsten utomlands. Om ett stort företag vill etablera sig i en kommun och lovar 50-80 nya jobb vid en etablering står kommungubbarna/tanterna på tå och spenderar frikostigt av kommunens skattemedel i subventioner; mark, hyror, fastigheter etc. Några år senare visar det sig att det bara blev 10 jobb och ytterligare några år senare outsourcas några till. Men de lokala småföretagen som sliter och skattar i kommunen skulle kunna anställa 1-2 vardera om de har en trygg och stabil verksamhetsförutsättning och får medel över för att våga investera. De jobben som då genereras kommer med en lägre transaktionskostnad för stat och kommun och blir varaktiga på ett helt annat sätt. Idag har vi över 1 miljon småföretagare. De är hävstången för nya närande arbetstillfällen. Men de är helt bortglömda idag. Sverige lever mentalt kvar på den tiden det fanns stora nationella arbetsgivare. Hela strukturen idag med fack och arbetsgivarparter är kvar från denna tid. Verkligheten för företagande har förändrats men tänk, system och strukturer lever kvar i det förgångna. Idag är det inte de stora företagen som genererar jobben. Det är de små och medelstora som skulle kunna göra det med rätt förutsättningar.
“Det är många små frön som skapar förutsättningar inte en handfull stora frön”

Dags nu att gödsla för ett företagsamt Sverige!

Gott Nytt År ????

Önskar En Företagares Vardag ????

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top