Hotellet Bar & Grill i Motala

[stag_intro]På torget i Motala så möts jag utav en härlig syn. Stora uteserveringar blandat med torghandel. Jag tar mig till Hotellet Bar & Grill, och där träffar jag Mattihas Oscarsson som även driver en klädbutik intill sin restaurang.[/stag_intro]

Mattihas har drivit olika verksamheter inom branchen i Motala, cafe samt restauranger. Här har han varit sedan 2011 och här serveras tapas, grillrätter och alacarterätter.

Det har varit många arbetstimmar genom åren, med dålig lönsamhet. Om inte momssänkningen på mat hade kommit vid årskiftet, så hade vi behövt skära ner på personalens arbetstimmar. Nu har vi kunnat höja arbetstimmarna med 20%, samt att jag har sett till att personalen har fått bättre lön. Jag hoppas att branchen tar sitt ansvar nu och gör någonting positivt av detta så att dom seriösa företagen gemmensamt städar bort dom oseriösa aktörerna.

Mattihas berättar att han även har anställt en Restaurangchef, vilket gör att han får mer tid för sig själv och tillsammans med hans familj, samt att han får kraft över till att inspirera personalen och utveckla sitt företag. Allt detta pga utav momssänkingen..

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 7. oktober 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen