Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hur man räddar världen 168 ton frukt & grönt i taget.

Vi har bevakat småföretagaren Truls Christenson, frukt & grönt räddaren.

Trettio procent av all frukt som odlas slängs, vilket Truls Christenson och hans kollegor på juiceföretaget Rescued i Helsingborg vill ändra på. Det som började med marmeladproduktion av skadad frukt under nätterna i ett restaurangkök har på några år vuxit till en verksamhet med egen fabrik och 12 anställda. Affärsresan har byggt på ”learning by doing” och idag räddar Rescued 168 ton frukt och grönsaker per år genom att göra juicer av det och nu även glass.

När Mats Eriksson och Ingrid Ohlsson från Småföretagarnas Riksförbund besöker Truls Christenson berättar Truls om hur frukt och grönsaker som annars skulle gått till spillo nu säljs som hållbart producerade juicer i hela landet. Helsingborg är navet för all frukt- och grönsaksimport till Sverige så förutsättningarna för att driva en verksamhet baserad på slängd frukt här är goda. Men detta betyder inte att Truls och hans kollegor inte har stött på några motgångar.

Truls har t.o.m. utvecklat företaget från att rädda frukter och grönsaker till, i samarbete med Lejonet & Björnen, ta fram glass. Sortimentet: Bananer & Chokladsås  och veganskt: Bananer, Jordnötter & Kolasås. Ett väldigt spännande samarbete med Lejonet & Björnen som Ingrid t.o.m. fick smaka på direkt under intervjun.    

Ett Vlogg-samarbete med En Företagares Vardag

Prenumerera gärna på Småföretagarnas Vlogg med att fylla i dina uppgifter nedan. Eller lämna gärna oss med ett meddelande om du vill få din småföretagshistoria och företagsvardag berättad.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen