Langers Hotell i Hallstavik

[stag_intro]När jag kommer fram till Langers Hotell i Hallstavik, så är det inte en lugn stund! Joakim skall visa allt som dom har gjort sedan dom tog över verksamheten förra året, och han gör det med en enorm stolthet. Hans ögon brinner med enorm entuiasm, samt ett brinnade entreprenörskap.[/stag_intro]

Här låg en gång i tiden en järnvägsstation, och här har bland annat Albert Engström tagit sig ett par järn under tiden han inväntade nästa tåg. En gång i tiden så var det här även ett fängelse.

Joakim och Anna har många järn i elden, och har verkligen skapat liv i den lilla bruksorten. Förutom hotellverksamhet så är det många temakvällar som drar mycket med gäster, och det blir ofta fullbokat. Afterspeeday, dansbandskvällar, karameller på pärlband, loveboat, häverödskalaset, fullmoonparty…Joakim visar mig även Sveriges minsta Disco i Foajen.

Men vad betyder momssänkningen för verksamheten? Ingen kan föreställa sig om hur mycket jobb det är att driva ett företag inom Hotell&Restaurangbranchen, och det hade vi inte gjort innan vi tog över. Vilket slit – men samtidigt en enorm glädje över att skapa något! Momssänkningen ger oss utrymme till att kunna anställa, vilket även gör att vi kan gå ner i arbetstid så att vi kan samla tid och kraft för att kunna utveckla verksamheten. Helt enkelt, helt underbart.

När jag åker ifrån Joakim och Anna, så känner jag att här så kommer det att hända mycket i framtiden. Både när det gäller nyanställningar samt nytänkande! Det är helt underbart vad en momssänkning på mat kan göra för det lilla samhället.

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 8. april 2013.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen