Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Lars Beckman

Jobbskapare och vardagshjältar – Förstår politiker småföretagarens vardag?

Vi frågar Lars Beckman, riksdagsledamot (M) Gävleborg och ledamot av Gävle kommunfullmäktige.

När jag är ute och träffar småföretagare för att ta del av deras vardag så funderar jag på hur politiker ser på oss småföretagare och vad de anser att småföretagarna betyder för kommunen. När jag satt i bilen på en av mina resor körde jag förbi Gävle, en kommun som rankades som nummer 259 i svenskt näringslivs företagsklimatsranking 2017. Jag tog därför kontakt med Lars Beckman, riksdagsledamot (M) Gävleborg och ledamot av Gävle kommunfullmäktige och frågade honom.

Småföretagare är Gävles jobbskapare och vardagshjältar som förtjänar all uppmuntran och stöd från politiken. Vad skulle du vilja göra för att det skall bli lättare samt enklare att driva sitt företag?

Lars Beckman svarade:

Det gäller att se till att våra tjänstemän i kommunen förstår att man är till för att ge stöd och hjälp i företagens kontakter med kommunen. Målet måste vara att Gävle har korta handläggningstider och ger en god service. Det är också viktigt att Gävle kommun inte konkurrerar mot privata företag och att vi ser till att upphandlingar riktar sig mer till kommunens företag. Vardagsbrottsligheten mot våra företag måste tas på större allvar och i det korta perspektivet måste kommunen sätta in trygghetsskapande ordningsvakter, men det krävs fler poliser och tillträdesförbud vid upprepad brottslighet mot företag.

Som småföretagare tycker jag att Lars svar låter vettigt, men Lars är en politisk röst av många. Hur tänker andra politiker i andra partier och om politiker anser att vi är en så viktig del av kommunernas utveckling, varför får inte småföretagens vardagshjältar större utrymme i den politiska debatten.

Hmmm, detta måste jag ta reda på mer om. Nu inför valet finns det väl gott politiker som vill svara på detta, eller?[button style=”default” align=”right” href=”/medlemskap/bli-medlem/” title=”Vi behöver Din röst – bli medlem i Småföretagarnas Riksförbund du också!” target=”_self” icon=”” icon_align=”left” icon_size=”” icon_style=”” icon_c=”” icon_bc=”” icon_bgc=”” icon_bgc_hover=”” size=”large”]

 

 

Här hittar du alla medlemsförmåner.

Jobbskapare och vardagshjältar - Förstår politiker småföretagarens vardag?

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen