Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Jobbskaparna på Skoklostermacken

På Skohalvön vid Mälaren i Håbo ligger Skokloster slott och Motorcafé Macken Skokloster. Mats träffar småföretagarna Ida och Alexander som för ungefär ett år sedan flyttade hit från Stockholm och tog över Skoklostermacken.

Macken har nio anställda och på frågan om Ida och Alexander känner sig som jobbskapare så svarar Ida: Absolut! Hon poängterar att det känns viktigt att satsa på den yngre generationen och att de vill vara med och skapa jobbtillfällen, hjälpa ungdomar till sitt första jobb och ge dem chansen att få erfarenhet. Något som inte prioriteras lika högt överallt.

Ida och Alexander har utöver macken flera strängar på sin lyra. För ett par år sedan startade de webbshoppen Oh My Garden där de säljer bland annat alger som enligt paret är framtidens föda. För att korta ner klimatavtrycken så mycket som möjligt så satsar de på att arbeta med europeiska leverantörer istället för kinesiska. De satsar nu dessutom på att ta konceptet till butik. De har även nyligen köpt en gård som gissningsvis även den kommer att bli ett framgångskoncept!

Stort tack till Ida och Alexander för att ni med kort varsel tog emot oss och berättade om er resa. Vi önskar er lycka till med allt framöver!

I samarbete med En Företagares Vardag.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen