Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Jordbruk läggs ner när vår egenförsörjning borde öka

I den här filmen samtalar Mats Eriksson med Göran Hillbom som tyvärr har det ledsamma budskapet att han inte ser möjligheter att driva sitt jordbruk vidare. Han vill inte delta längre i detta ”lotteri”.

Småföretagarnas Riksförbund har uppmärksammat allvaret den negativa utvecklingen och har engagerat sig i jordbrukets och övriga gröna näringars situation. Efter förfrågningar från medlemsföretag har vi under våren 2022 byggt upp ett informellt nätverk tillsammans med representanter för Spannmålsodlarna, Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare, Sveriges grisföretagare, Sveriges Jordägareförbund samt Sveriges Mjölkbönder.

Bakgrunden är att det finns en stark oro för de gröna näringarnas utveckling och framtid samt en gemensam tro på att det behövs nya lösningar och nya former av samarbete för att lösa detta. Problemet berör naturligtvis inte enbart alla de småföretag som finns inom de gröna näringarna, hela Sverige berörs. Vi kan inte ha en självförsörjningsgrad av livsmedel på runt 50 % i dessa oroliga tider. Inom denna gruppering arbetar vi nu aktivt för att på olika sätt uppmärksamma politiker och myndigheter på denna problematik. Ett exempel på pågående aktivitet (KLICKA HÄR) är att vi gemensamt tar fram ett vidareutvecklat förslag för det Jordbruksavdrag som utredningen om fossiloberoende jordbruk föreslagit.

I samarbete med En Företagares Vardag

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen