Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Kärlek Cafe & Bar i Visby

[stag_intro]I närheten utav Stora Torget har Aydin Akyuz under våren startat upp sin nya restaurang. Aydin har drivit restaurang längre än så i Visby, han drev nämnligen O`Lerays under 7 år med 7 heltidsanställda, och på sommaren så var personal besättningen mellan 28-30 anställda.[/stag_intro]

Aydin kan verkligen vittna om hur det är att driva en krog under en tuff sommarsäsong som sedan övergår till att kämpa för att överleva mitt i vintern.. Det gäller att hålla i varje krona för att få det att gå runt året runt. Förra året sålde han sin verksamhet, och i våras så startade han upp Kärlek.

Aydin säger att han aldrig skulle ha startat upp sin nya verksamhet om inte momssänkningen hade kommit. Till nu känner vi framtidstro, och äntligen så kan vi känna att vi får ut bättre marginaler så att vi inte behöver jobba dag o natt för att få det att gå ihop. På Kärlek så hoppas man kunna hålla igång 8 anställda under sommaren, men det är också viktigt att personalen skall kunna känna sig trygga med bra löner och en bra arbetsplats.

Kärlek kommer att servera lättare rätter, thaimat, dumplings, sallader, smörgåsar, nattamat samt även frukost till den som är morgonpigg.

Innan jag går så vill Aydin skicka en en hälsning till Stefan Löfven. Det är att kostnaderna för att driva ett litet företag inom branchen är extremt höga. Förutom löner, hyra, mm så har matpriserna skjutit i höjden. Dyra transporter, samt att vi får betala väldigt höga avgifter för olika tillstånd till kommunen. Börjar man räkna baklänges, så blir det inte många kronor över på sista raden.

Därför så är det välkommet att regeringen har sänkt momsen på mat. Nu kan vi bygga inför framtiden.

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 2. december 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen