Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Lapplands lugn och storslagna natur skapar arbetstillfällen.

Vi träffar eldsjälarna bakom “Explore The North

Utanför den lilla byn Kangos i Norrbotten bor entreprenörerna Sara Ljunggren och Johan Väisänen med sina två barn. Här driver Sara och Johan företaget ”Explore the North” som erbjuder vildmarksäventyr och boende till gäster från när och fjärran. När Mats Eriksson från Småföretagarnas Riksförbund besöker dem får han höra om deras resa från ett litet hundspannsföretag till en verksamhet med 36 helårsanställda, och 127 vinter-anställda.

Att kalla Sara och Johan för ”jobb-skapare” på landsbygden är därför ingen överdrift. Båda två stortrivs med sin vardag som småföretagare och de värdesätter möjligheten att kombinera sitt arbete med att leva i samklang med naturen och träffa mycket människor. Men villkoren för att driva företag kunde ha varit bättre menar Johan, som beskriver hur svenska regler och avgifter ger dem lägre konkurrenskraft än grannarna i Finland och Norge. Inom detta område hoppas han, i likhet med Mats Eriksson, på förändring.

Ett Vlogg-samarbete med En Företagares Vardag

Prenumerera gärna på Småföretagarnas Vlogg med att fylla i dina uppgifter nedan. Eller lämna gärna oss med ett meddelande om du vill få din småföretagshistoria och företagsvardag berättad.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen