Mitt i Byn Klockargården i Tällberg

[stag_intro]Jag stannar till mitt i Tällberg, och kliver in till Rikard Nilsson som driver Mitt i Byn Klockargården. Rikard är i full fart med att fylla upp inför dagens anstormning, och det vill till att det kommer mycket med turister under sommaren, för på vintern är det desto lugnare.[/stag_intro]

Företaget drivs såsom ett familjeföretag, och på sommaren så tar vi in 3 personal som jobbar över säsongen. På vintern så är det familjen som håller i det vardagliga kommersen. Vi har nu drivit denna rörelse i 7 år, och hade vi inte drivit det som ett familjeföretag så hade det varit väldigt svårt att få det att gå ihop med anställda året runt.

För oss så betyder momssänkningen på mat både livskvalitet & andrum, vilket gör att vi kan ta in mer personal och få lite mer tid för oss själva. Vi kan även planera in ledighet längre fram, vilket vi inte kunnat gjort innan. Fortsätter det så här så känner vi stor tillförsikt inför framtiden, för marginalerna har varit alldeles för små innan.

Plötsligt så kommer det ett helt gäng med gäster, och Rikard får ställa sig i kassan igen. Och jag åker vidare på min lilla färd, och tänker för mig själv: Vilka underbara & företagsamma människor som jag får träffa som sliter hårt och drar in stora pengar till Statskassan genom hårt arbete!

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 7. oktober 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen