Momssänkningen lyfter Solkatten i Hemavan

[stag_intro]Jag kommer till Solkatten i Hemavan, och det fullständigt myllrar av gäster som är här under sportlovet. Det är många gäster som kommer ifrån Norge och Finland.[/stag_intro]

Jag sätter mig ner över en kopp kaffe tillsammans Ola Nyberg, som driver Solkatten tillsammans med Tommy Jonsson. Johan har varit här i Hemavan i 5 år, och Ola trivs som fisken i vattnet och lyser upp som en sol när han berättar vad momssänkningen har betytt för det lilla företaget.

Innan momssänkningen jobbade vi som idioter för att få det att gå ihop, och det fanns inte mycket tid över för att vårda och utveckla företaget. Sedan momssänkningen trädde i kraft så har vi utökat antalet anställda vilket motsvarar 1,5 person. Detta har gjort att vi fått lite mer tid över, för att utöka servicen vilket har ökat våran omsättning.

Ola spricker upp igen och säger att självförtroendet har ökat med 100 % och nu vågar man se in i framtiden med mycket mer kraft än innan. Utöver att man har anställt fler, så har man även satsat pengarna på att köpa Svenska råvaror i större utsträckning än innan.

Nu känns det som jag skulle vilja utöka mina tankar och visioner för att starta andra säsongsenheter.

VAD INNEBÄRER EN MOMSHÖJNING FÖR DERAS VERKSAMHET?

Ola blir tyst en stund, och tittar sedan allvarligt på mig. Då ger jag upp, och kommer inte fortsätta, i och med att vi då måste höja priserna med 13% – och att jag antagligen måste göra mig av med personal. Då är vi tillbaka till ruta ett, och får jobba som idioter igen för att få det att gå ihop. Vad är det för värde i det?

Jag sätter mig i bilen med ett stort smile, och inser vilka kämpar det finns ute i Glesbygden.

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 10. mars 2014.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top