Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

När kommunerna äter sina egna – Småföretagares desperata kamp

Kommunal konkurrens hotar småföretagare och kräver åtgärder! I denna intervju diskuterar Mats Eriksson och Fredrik Bergman det växande problemet med kommunal konkurrens och dess negativa konsekvenser för småföretagare. Bergmans undersökningar visar konkreta exempel där kommuner konkurrerar ut småföretagare genom att sänka priser och erbjuda tjänster inom samma bransch. Detta skapar orättvis konkurrens och underminerar småföretagarnas överlevnad. Starkare lagstiftning behövs för att skydda småföretagare och täppa till kryphål.

Företagare betalar kommunalskatt till sin egen kommun samtidigt som de kämpar mot konkurrens från just den kommunen. Detta provocerar och kräver åtgärder för att förhindra kommuner från att bedriva öppen näringsverksamhet som konkurrerar med privata företag. Bergman förespråkar en stärkt kommunallag och konkurrenslag för att skapa en rättvis spelplan.

Genom att öka medvetenheten och agera tillsammans kan vi adressera detta problem. Låt oss tillsammans säkerställa överlevnad och tillväxt för våra småföretag.

I samarbete med En Företagares Vardag

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen