Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Problematiken kring kompetensmatchning på Haparanda Stadshotell

Vi träffar Susanne Wallin på vackra och praktfulla Haparanda Stadshotell som hon drivit under de senaste 5 åren. Susanne berättar om sina viktigaste lärdomar från pandemitiden och vilka hon tar med sig i nuvarande kristillstånd. Hon lyfter vikten av att agera snabbt och ta snabba beslut för att anpassa sig, trots att det ofta rör sig om tuffa beslut. Hon lyfter även hur värdefullt stöttning och pepp från medarbetare varit.

Nuvarande världsläge med inflation, krig och skyhöga energipriser skapar ett tufft läge för besöksnäringen. Susanna berättar att de tar med sig strategier från pandemitiden och har bland annat stenkoll på sina kostnader där de är snabba att växla ner under lågsäsong.

Hon beskriver även problematiken kring kompetensförsörjning, något som präglat branschen under en tid. De lyckades anställa 4 st ukrainska kvinnor inför högsäsong, som trots att de trivdes på Haparanda Stadshotell placerade migrationsverket dem i andra kommuner vilket gjorde att de dessvärre inte kunde stanna. Susanne menar att företagarna, kommunen och migrationsverket måste jobba tillsammans så att vi kan ta hand om vår arbetskraftsinvandring på bästa sätt.

Det är turbulenta tider vi levt och fortsätter att leva i och Susanne uttrycker sin oro kring detta. Hon är dock tacksam för lärdomarna från pandemitiden och tar med sig detta i framtiden.

I samarbete med En Småföretagares Vardag.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen