Restaurang 45:an i Ytterhogdal

[stag_intro]I Ytterhogdal så driver Ramazon Ceken tillsammans med sin bror Restaurang 45:an. Restaurangen säljer pizza, hamburgare och ala carte-mat, och med en placering precis vid inländsvägen är det mycket turister som besöker restaurangen om sommaren.[/stag_intro]

Ramazon berättar att han jobbar 7 dagar i veckan, mellan 11-22. Det blir långa dagar, hela året. Det har varit kämpigt att få det att gå i hop dom här åren, och man ligger hela tiden på gränsen till vad man tål. Och då får man hålla nere lagerbehållningen på allt, vilket kan kännas jobbigt när det väl smäller till med gäster.

Det är inte bara kostnader för matinköpen som kostar på, utöver det så tillkommer alla kostnader för tillstånd mm. Vi har inte haft råd med någon anställd ännu..

Nu efter ett par månader så känns allting mycket lättare. Ramazon spricker upp med stort leende, och säger att nu betalar man räkningar i god tid. Vi har kunnat bygga upp vårt varulager mycket bättre än innan, och fortsätter det så här så hoppas jag att vi kan anställa en person framöver.

Det finns ingen som kan föreställa sig hur hårt det är att jobba i vår branch, om man inte har gjort det själv innan. Man undrar ibland vad man håller på med…

VAD INNEBÄRER EN MOMSHÖJNING FÖR DERAS VERKSAMHET?

Ramazon tittar på mig, och säger allvarligt: DÅ STÄNGER VI.

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 23. januari 2014.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top