Restaurang & Hotell Ekerödsrasten

[stag_intro]Kaffe sugen så in bomben så stannar jag till vid Ekerödsrasten på min väg till Oskarshamn. Samtidigt så får jag en pratstund med Ingela Risberg som driver Ekerödsrasten sedan 1994. Här serverar man allt ifrån vägtrafikanter, bussresenärer, kalas, bröllop samt hotell och konferens.[/stag_intro]

Här finns även köttdjursuppfödning på gården, och avel utav Charolais vilket innebär att man här får mat utav högsta kvalite på Wärdshuset. Allting lagas ifrån grunden, bland annat egna hamburgare. Här jobbar ca. 25 personer heltid/deltid under året, och högsäsongen är under sommarhalvåret.

Momssänkningen har gjord att dom inte har behövt höja sina priser, vilket dom inte gjort på länge. Priserna har redan i år gått upp med 3,1%, samt att lönerna har stigit. Det är viktigt att personal skall vårdas med omsorg.

Ingela berättar att dom även har plockat in mer ungdomar under sommaren pga utav momssänkningen. Det bästa utav allt är att Ingela nu kan unna sig att ta lite extra ledighet under sommaren, vilket hon inte kunnat gjort innan under åren som gått.

Innan jag far vidare så betonar Ingela att hon tycker att det är bra med personalliggare samt kassaregister för att vi skall jaga bort dom oseriösa i branchen. Det skall helt enkelt löna sig att jobba vitt.

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 06. juli 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen