Restaurang Källan i Hallstavik

I Hallstavik driver Johnny Nordin tillsammans med sin sambo Diana Edberg Restaurang Källan. Johhny har jobbat inom branchen i snart 25 år, och har drivit ett antal olika verksamheter inom branchen. Golfkrog, Lunchrestaurang samt även Catering – så han kan verkligen vittna om vilket hårt arbete det är inom branchen.

I Hallstavik så har man drivit sin verksamhet i 3,5 år. Det har varit tufft, med många arbetstimmar samt att det har varit svårt att få ihop vinsten på sista raden. Nu har vi dragit ner på öppettiderna, och stänger krogen klockan 16 på vardagarna samt klockan 20 i helgerna. Jag får får helt enkelt jobba 50 timmar mindre i månaden och få lite mer tid för mig och familjen, berättar Johnny.

Likviditeten blir betydligt mycket bättre. Sänkningen utav momsen gör att vi känner en en större framtidstro och allting känns betydligt tryggare. Framförallt konkurerar vi på samma villkor. Köper vi in mat med 12%, så säljer vi den med 12% moms vilket även bidrar till att vi rensar bort en del utav dom oseriösa företagen.

Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 7. oktober 2012.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen