Restaurang Twins i Åre

[stag_intro]Leif Lindqvist har drivit sin Restaurang Twins i snart 6 år. Här serveras allt ifrån kaffe och lättare på dagarna, till att på kvällen övergå till ala carte samt att kunna sitta i baren. En härlig miljö som känns som ett stort vardagsrum, och man känner verkligen att man kopplar utav när man sätter sig ner.[/stag_intro]

Leif berättar att verksamheten drivs såsom ett familjeföretag där hans båda döttrar som är tvillingar även är verksamma, samt att respektive män jobbar i köket. Men hur har det varit att bygga upp detta företag genom åren? Leif svarar att det har varit kämpiga år, och ibland så har det varit svårt att hitta motivationen. Han tycker att det känts konstigt att branchen skall köpa in en vara med 12%, och sedan sälja den med 25%. Vilken annan branch har det så? Samtidigt så känner han sig väldigt besviken på Maud Olofsson som gick ut och lovade att det skulle bli mycket lättare att driva sina företag! Men har det inte blivit det frågar jag? PYTTSAN HELLER! Det har inte hänt mycket på den fronten!

Momssänkningen har betytt mycket. För det första så kändes det att rättvisa skapades genom att vi köper med 12% moms och säljer med 12% moms på mat. Vi känner att dom anställda får en tryggare anställning, annars så hade vi nog behövt kapa arbetstimmar. Vi har ökat med en 1/2 tidstjänst i köket samt en 1/2 tidstjänst i serveringen, och vi har även sänkt priserna på hela vårt sortiment. Men vi får heller inte glömma bort att priserna har gått upp i år, samt att alla tillståndsavgifter är tunga för verksamheten.

Under vårt samtal så ser jag hur Leif bara ser gladare Å`gladare ut när han berättar. Allting känns mycket lättare nu, och det är inte lika motigt! Jag frågar vad han tycker om att Stefan Löfven vill höja momsen på mat till 25%, samt ta bort halveringen utav arbetsgivaravgiften för ungdomar. Plötsligt så blir Leif allvarlig, och efter stund så säger han: Jag tror inte dom förstår hur det är i branchen! DOM KOMMER ATT ÄVENTYRA HELA SYSSELSÄTTNINGEN INOM BRANCHEN!

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 7. oktober 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top