Restaurang Vikingen i Kalix

[stag_intro]När jag kommer till Kalix så träffar jag Susanna Ossianson, som jag känner ifrån Värmdö där hon jobbade på kommunen.. Nu har hon beslutat sig för att flytta hem igen. Susanna tar mig runt i Kalix, och det tar inte många minuter.[/stag_intro]

Vi hamnar på Restaurang Vikingen som drivs utav Mårten & Mirjam Mellin. Här här dom varit sedan 1984, och i huset finns även en hotelldel med 7 rum. För att få det att gå runt så har man även Sibylla grillen samt lunchrestaurang på gamla staben… En liten koncern i lilla Kalix.

Mårten berättar stolt att man för ett par år sedan fick utmärkelsen Vägarnas Bästa. Det har varit tufft att få det att gå ihop under åren, framförallt så är det svårt att hitta personal med erfarenhet. Mårten berättar att dom nu har hittat en Köksmästare som börjar i dagarna.

Äntligen… Efter alla dessa år så får vi äntligen lite tid över till att utveckla vårt företag, genom att vi under året kunnat utöka arbetstiderna för våra anställda. Trots det dåliga vädret så märks det att likviditeten börjar bli bättre, och vi börjar känna framtidstro och livskraft. Jag börjar att närma mig det magiska åldern för pension om ett par år, och detta kanske även skapa förutsättningar att någon som vill ta över verksamheten i framtiden.

Mårten blev även hårt ansatt vid årskiftet för att han inte sänkt lunchpriserna, vilket han tycker att media skapade en helt skev debatt i sitt nyhetsflöde. Vi sänkte priserna på vår ala carte-meny, men inte på lunchpriserna samt att vi inte gjorde någon prishöjning. Däremot så skapade vi ett rabattsystem för våra stamgäster. I Sibylla grillen så har vi jobbat mer med aktiviteter & erbjudanden.

Vi känner verkligen att vi har tagit vårt ansvar när det gäller momssänkningen, samt att vi har fått lite mer tid över för oss själva.

20120715-100245.jpg

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 7. oktober 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top