“Så här får det inte lov att vara, det här är sjukt”

Jeanette Bohman fick precis elräkningen för december månad på verksamheten Skivarps Gästgivargård. 50 000 kr ligger elräkningen på, för en verksamhet som hållit allt stängt och där merparten av uppvärmningen sker med pellets. Hon undrar vad räkningen legat på om de hade haft öppet? Jeanette känner sig uppgiven och ledsen. Hon menar på att småföretagarna går under om ingenting görs, det behövs ett eluppror! Småföretagarnas Riksförbund tar till sig detta.

Inom Småföretagarnas Riksförbund vill vi verkligen instämma, många småföretagare har en svår tid framför sig, ett ödesdatum blir den 13:e februari, då ska arbetsgivaravgift, avdragen skatt, preliminärskatt och moms betalas. Vi har tagit upp de orimliga elpriserna i många sammanhang, se t ex: Hög tid att agera på elpriserna regeringen!

Hittills har inte regeringen kunnat presentera någon lösning till stöd för företagen. Tyvärr har de förväntningar som funnits på ett resolut agerande från nuvarande regerings sida inte infriats.

I samarbete med En Företagares Vardag

Den sakliga Jeanette Bohman fortsätter i del två av intervjun.
“En gång för alla, snälla gör det NU”.
Se nedan för den lite längre intervju med Jeanette Bohman.

Jeanette Bohman och hennes man driver Skivarps Gästgivaregård och Swedish Wine Center i Malmö. De har kämpat precis som många andra senaste åren och nu börjar pengarna ta slut. Efter en orimlig elräkning i augusti förra året beslutade sig paret för att stänga ner hela verksamheten under vintern då de ansåg att de inte kunde få det att gå runt med alla ökade kostnader. Trots nedstängning och uppvärmning med hjälp av pellets fick de en elräkning på 50.000 kronor. Jeanette känner sig uppgiven och ledsen. Hon menar på att elmarknaden i Sverige är fullständigt sjuk och att småföretagare går under.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen