Sara Wennerström ringde till Finansdepartementet

De två nya regler för personalliggare som gäller från och med den 1 juli har skapat stor förvirring både för företagare som drabbas och för skatteverkets personal. Sara i Falkenberg har skrivit om sin kontakt med Skatteverket och det är en intressant beskrivning om hur en företagares vardag kan gå åt till att försöka förstå vad det är som gäller med nya regler.

“Ni som arbetat fram lagen, har ni tänkt på vad den innebär rent praktiskt för alla småföretagare som bor på sina jobb?”

– Nja, det kan väl inte vara särskilt många som bor i sin restaurang? Det är nog inte utrett, det är ingen som har tänkt på det. Det är väl bortom vår fattningsförmåga får jag erkänna.”

Dessutom så ringde Sara upp 2 olika personer på Skatteverket och ställde lite frågor där svaren blev minst sagt olika.

 

Läs Saras berättelse här: http://sarabakar.se/blog/2018/05/24/personalliggare/

Under de närmaste dagarna så kommer En Företagares Vardag besöka Sara i Falkenberg samt Jeanette i Skivarp. Följ gärna resan där dom berättar vad detta kommer att innebära för deras familjer och verksamheter.

 

[button style=”default” align=”right” href=”/medlemskap/bli-medlem/” title=”Vi behöver Din röst – bli medlem i Småföretagarnas Riksförbund du också!” target=”_self” icon=”” icon_align=”left” icon_size=”” icon_style=”” icon_c=”” icon_bc=”” icon_bgc=”” icon_bgc_hover=”” size=”large”]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top