Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Se hur viktigt det är för politiken att ha engagerade småföretagare

För ungefär två år sedan träffade Mats småföretagaren Bogge Bolstad, mackägare från Storuman i Västerbotten. Han berättade om utmaningen med att små privatägda mackar på landsbygden riskerade att läggas ner på grund av att man blivit tvungen att byta rören under mackarna av miljöskäl. Ett ingrepp som skulle kosta mellan 500 000 och 3 miljoner. Varken Bogge eller någon annan mackägare var egentligen emot själva bytet men eftersom det var stora summor så ställde sig alla frågan hur man skulle klara av det rent ekonomiskt. (läs vidare

Våra bevakningar i sakfrågan

Frågan lyftes vidare till regeringen och det kom att bli en viktig fråga för bland annat Helena Lindahl som är riksdagsledamot för Centerpartiet. Bogge blev efter detta en värdefull tillgång för Helena och partiet där han bistod med information, fakta och underlag direkt från verkligheten. Han kom till riksdagen, hade seminarier och stod upp för det faktum att mackägare inte själva skulle ha en möjlighet att bekosta omläggningen av rören.  

Det hela mynnade ut i att det idag finns avsatta pengar i de flesta partiers budgetar som mackägare kan ansöka om men också att mackarna fick dispens på ett antal år för att genomföra förändringarna. Samtliga partier har dessutom varit med på en debatt i riksdagskammaren om just mackar på landsbygd. 

I denna intervju hör ni Helena berätta mer om hur viktigt det är med engagerade småföretagare. Resan med Bogge Bolstad där en idé kläcktes i Storuman i Västerbotten och sedan tog sig hela vägen till att sluta med en enig riksdag som klubbar pengar till åtgärderna är ett föredömligt exempel på hur det kan se ut när småföretagare och politiker samarbetar. Småföretagarnas Riksförbund är mycket stolta och tacksamma över att ha varit en del av denna resa och säger även ett stort tack till Helena Lindahl för engagemang och tid till en intervju. 

I samarbete med En Företagares Vardag

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen