Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Skåne möter Norrland

Småföretagarnas Riksförbund träffar representanter från Centerpartiet och Moderaterna som sitter i näringsutskottet för respektive landskap.

Skåningen Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M) och Helena Lindahl (C) från Västerbotten är riksdagsledamöter med god inblick i småföretagares vardag på landsbygden. När Mats Eriksson från Småföretagarnas Riksförbund möter dem under ett möte i norrländska Kitkiöjärvi slår de fast att småföretagares tuffa utmaningar är desamma oavsett var på landsbygden man befinner sig, med undantag att avstånden är betydligt längre i Norrland än i Skåne. Men efter en inspirerande dag där lokala politiker, ortsbefolkning och småföretagare har samlats beskriver de en positiv framåtanda med stor förbättringspotential för bygdens småföretagare. Att nyttja ny teknik i större utsträckning, genom att exempelvis använda drönare för leveranser, är en av alla idéer som diskuterats under mötet.

Även om avstånden är långa, mellan de olika landskapen, är många utmaningar av samma karaktär för småföretagare. Det fantastiska i denna vlogg bevakning är att politiker är villiga att utmana varandra i att kunna identifiera dessa utmaningar och hjälpa med värdefull och lokalt förankrad input i hur man kan lösa dessa utmaningar, trots avstånden.  

Ett Vlogg-samarbete med En Företagares Vardag

Prenumerera gärna på Småföretagarnas Vlogg med att fylla i dina uppgifter nedan. Eller lämna gärna oss med ett meddelande om du vill få din småföretagshistoria och företagsvardag berättad.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen