Skicenter i Borgafjäll vågar satsa på framtiden

[stag_intro]I Borgafjäll så driver Anders Ullén tillsammans med sin Fru Sara Ahlqvist skidrestaurangen Skicenter. När jag kliver innanför dörren så känner jag genast en underbar stämning och värme.[/stag_intro]

Här är det full rulle ifrån 1 december fram till den sista April. Mängder med gäster passerar här under denna period och är ett samlingsställe för många både turister samt boende på orten.

Anders berättar att omsättningen ligger runt 3,5 miljoner under säsongen vilket inte räcker för att leva på hela året. Så därför så är även Anders ute på jobb såsom snickare under hela året.

Innan momssänkningen så jobbade här 4 Heltidsanställda och vi fick jobba stenhårt dygnet runt vilket blev väldigt tröttsamt och det fanns inte mycket med tid vare sig för familjen samt att utveckla företaget.

När jag frågar vad momssänkningen har betytt för Anders & Sara så skiner Anders upp som en sol!
Det har inneburit att vi har anställt 2 personer till eftersom den har gett oss ca 150,000:- mer att röra oss med!

Vi kan jobba mer avslappnat och får mer tid över för att utveckla vårt företag…. Och Anders berättar stolt även att dom sänkte priserna när momssänkningen trädde i kraft.

Vad innebärer en momshöjning för deras verksamhet?
Anders tittar på mig en stund! Och säger… Det blir ett riktigt helvete! Då får vi ta bort 2 anställningar, samt att vi måste höja priserna. Och vi är tillbaka på ruta ett efter allt slit under alla dessa år. Det blir inte roligt eftersom vi själva måste täcka upp alla dessa timmar.

Jag lämnar Anders & Sara, och inser vilka härliga slitvargar dom är som håller glesbygden levande och vad 150.000:- kan göra för ett litet företag.

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 2. mars 2014.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen