Stenmans Konditori i Vilhelmina

[stag_intro]På Stenmans Konditori i Vilhelmina så träffar jag Mona Malmbo som driver sitt Konditori tillsammans med sin man.. Men dom driver även blomsterbutiken en bit bort, som även innehåller ett sortiment med leksaker samt babyartiklar.[/stag_intro]

Mona har drivit Konditoriet i 2,5 år, och det har varit tuffa år med arbetstider uppåt 16 timmar om dagen.. Och här jobbar ca 6 personer! Under förra året så var man tvungen att skära ner arbetstider 1/2 tidstjänst på bagaren, samt en 1/2 tidstjänst på serveringspersonal, vilket inte kändes så kul när man sliter för att bygga upp ett företag.

Vi serverar lättare rätter samt konditoriprodukter, men det krävs ändå att vi har en maskinpark som fungerar, och det kostar på när en reparatör skall komma hit..

Momssänkningen på mat har betytt jättemycket för vår verksamhet. Äntligen så börjar likviditeten kännas mycket bättre, och personalen har fått utökad arbetstid vilket känns jätteskönt. Nu har vi fått framtidstro & livskraft. Men det finns en stark oro! För om Stefan Löfven tänker höja momsen på mat så är det 6 personer som blir utan jobb! Då ger vi upp..

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 7. oktober 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top