Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Stor potential för småföretagare att växa inom EU.

Vi träffar EU-parlamentarikern Jörgen Warborn (M) från Varberg.

EU-parlamentarikern Jörgen Warborn (M) från Varberg ser stor potential för svenska småföretagare på den europeiska marknaden. I ett samtal med Mats Eriksson från Småföretagarnas Riksförbund.   pratar Jörgen positivt om EU:s handelsavtal, både gällande och kommande, och småföretagens möjligheter för export och import över nationsgränserna. Om våra svenska småföretag börjar nyttja den europeiska marknaden bättre finns det stor potential för dem att växa, säger Jörgen. ”Det gäller bara att våga kliva över tröskeln”. I sin roll som ledamot i EU-utskottet för internationell handel arbetar Jörgen hårt för att minska regelkrånglet och ta bort onödiga handels-regler för småföretagare. Han tycker att samarbetet över partigränserna fungerar väl i utskottet – det är sakfrågorna som står i fokus och inte respektive persons partitillhörighet. Att underlätta för medlemsländerna att sälja och köpa sina varor inom Europa, och att förenkla administrationen för företagen, är frågor som får mycket utrymme menar han.  På Småföretagarnas Riksförbund välkomnar vi allt arbete, oavsett partipolitisk tillhörighet, som underlättar småföretagares vardag och vi ser fram emot att följa Jörgen Warborn och hans kollegors arbete i EU. 

Sedan Jörgen valdes in i EU-parlamentet i våras arbetar han aktivt för att minska regelkrånglet för småföretagare i EU. Mats Eriksson från Småföretagarnas Riksförbund träffar Jörgen i början av september i Varberg och har haft kontakt med honom sedan Småföretagarnas Riksförbunds tidigare bevakning i våren 2019. Den tidigare VLOGG bevakningen kan du se och läsa om här.

Ett Vlogg-samarbete med En Företagares Vardag

Prenumerera gärna på Småföretagarnas Vlogg med att fylla i dina uppgifter nedan. Eller lämna gärna oss med ett meddelande om du vill få din småföretagshistoria och företagsvardag berättad.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen