Tiraholm – en av Sveriges äldsta gårdsbutiker

Familjen Ekwall har i generationer drivit Tiraholm sedan slutet av 1920-talet, beläget där Småland möter Halland. Idag, nästan 100 år senare, berättar Malin Ekwall om familjeföretagets resa från lantbruk till åretruntdestination med hotell och konferensanläggning, restaurang och fiske. Denna expansion har möjliggjorts av familjen Ekvalls engagemang genom generationer.

På Tiraholm jobbar de med generationsväxling sedan 10 år tillbaka. Malin lyfter vikten av att se till familjemedlemmarnas egenskaper och styrkor. De samarbetar för att stärka dessa så att alla får sin unika roll istället för att se det som att de ersätter varandra. Hon beskriver det som en ynnest att få driva vidare och förvalta Tiraholm tillsammans med sina syskon.

Sommaren 2021 då rekordmånga svenskar semestrade inom Sverige blomstrade besökarantalet på Tiraholm. De lämnade en gynnsam sommarsäsong efter hårt arbete och behövde därefter anställa fler. Malin beskriver att de då behövde söka kompetens ute i Europa på grund av rådande kompetensbrist. Nu ser de fram emot fler säsonger välbemannade och med rätt kompetenser på plats.

Som företagare brinner Malin främst för sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar. Hon lyfter även begränsningar som den nuvarande semesterlagen innebär för deras verksamhet vars arbetsbelastning är säsongsberoende. Malin berättar att de på Tiraholm behöver tillgång till personal under hela sommarsäsongen för att driva verksamheten på optimalt sätt. Deras ambition är att kunna erbjuda en all inclusive-lösning för sina sommarjobbare som gör det både roligt och enkelt för säsongsarbetare.

I samarbete En Företagares Vardag

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top