Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vi besöker småföretagare på Gotland och Fårö

Mats Eriksson tar sig ut till Fårö för att ta pulsen på småföretagare även på Gotland. Han har under sina tidigare resor med att bevaka småföretagares vardagar haft chansen att träffa Jakob Wester som driver Broa Kiosken på Fårö. Han har följt Jakobs utveckling som småföretagare och hur det är att driva säsongsverksamhet.

Vi delar Jakobs historia för att visa att han inte är unik oavsett vilket landskap Småföretagarnas Riksförbund besöker och att kombinationen av två sysselsättningar är vanligt från nordligaste delarna av Sverige till de sydligaste. När det är intensivt under säsongen så är det långa arbetspass. Som Jakob säger, ”man måste älska det man gör för att kunna ha 12-15h pass i säsongen och samtidigt kunna hålla glöden uppe under lågsäsongen med en sysselsättning som kan få ihop ekonomin”.

Kombinationen av att kunna ha två olika sysselsättningar har i detta fall spelat i favör för Jakob. Under den tuffa tiden som har varit har man kunnat luta sig antingen på den ena eller den andra yrkeskategorin som Jakob verkar inom. Ännu en gång visar det sig att Sveriges småföretagare är i särklass en av de mest resilienta individer inom alla yrkesgrupper som utövas. Man hittar alltid lösningar och anpassar sig otroligt snabbt till situationernas utveckling.

Se hela intervjun i samarbete med En Företagares Vardag.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen