Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

”Vi har förstått att regelbördan är ett problem för företag”

Jörgen Warborn (M) har en gedigen bakgrund inom politik – och företagande. Innan politiken blev hans centrala del så var Jörgen själv företagare och har startat flera olika verksamheter. I denna intervju får vi höra mer om Jörgens resa fån att vara kommunstyrelsens ordförande i Varberg till att bli en del av Näringsutskottet i Riksdagen till hans nuvarande roll i Europaparlamentet. 

Som företagare och politiker så lägger Jörgen stort fokus på att kämpa för småföretagares möjligheter att göra affärer. Han vill ta bort handelshinder och regelkrångel och är både positiv och skeptisk till EU-kommissionens nya regel om att för varje ny regel som kommer in ska en gammal/motsvarande bort. Det blir egentligen bara en status quo där ingenting i själva verket faktiskt förändras. Därför driver Jörgen sedan en tid tillbaka frågan om att sänka regelbördan med 30%. Hittills har han fått med sig transportutskottet på banan men han arbetar fortfarande på att få med sig hela parlamentet. Resan har påbörjats och tanken på vilken enorm effekt det skulle ge i hela EU får honom att hoppfullt fortsätta den. 

Titta på filmen för att höra mer om hur Jörgen tänker kring regelförenkling, byråkrati och företagsklimat i EU. Vi riktar ett stort tack till Jörgen Warborn, för en trevlig intervju och för att du tog dig tiden att träffa oss. 

I samarbete med En Företagares Vardag

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen