Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vi träffar Anas som driver Faruk Skotjänst

-Jag är glad att få presentera mig som den nya ägaren av Falkenbergs enda skomakeri. Den 1 april tog jag över verksamheten från Kenneth, som har varit en pålitlig skomakare här i många år. Kenneth och jag arbetade tillsammans från december förra året, och under de tre månaderna säkerställde han att jag kunde hålla samma höga kvalitet på arbetet.

Skomakeriet har en lång och intressant historia. Företaget grundades av Klein, som föddes i USA av en svensk mamma. Vid sju års ålder flyttade han tillbaka till Sverige och startade skomakeriet utanför Falkenberg på 1960-talet. 1968 flyttade verksamheten till Falkenberg och etablerade sig i den nuvarande lokalen 1972. Kenneth tog över efter sin pappa och fortsatte att driva skomakeriet fram till idag.

-För mig, som tidigare renoverat möbler och gamla böcker, är det en spännande utmaning att bli skomakare. Jag har fått ett varmt mottagande av kunderna, som ofta uttrycker sin tacksamhet över att skomakeriet lever vidare. Det är tydligt att många i Falkenberg värdesätter möjligheten att laga och renovera sina skor istället för att slänga dem.

Falkenberg har en stark tradition av skomakeri, och det är en ära att få föra denna tradition vidare. Jag hoppas kunna driva skomakeriet i många år framöver och kanske en dag lämna över till nästa generation. 

Film och produktion i samarbete med En Företagares Vardag

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen