Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Under sommaren 2021 inledde Småföretagarnas Riksförbund en sommarturné för att lyfta upp Sveriges småföretagare vardagshistorier, utmaningar, aspekter, förslag och framtidstankar direkt från deras vardag och ort. Från Kangos i norr till Ystad söder kan du följa hela resan och alla intervjuer under denna 45 Dagar On Tour samlingssida. Ett viktigt arbete för att lyfta fram de riktiga välfärdsskaparna och deras olika förutsättningar beroende av geografiska lägen och lokala företagsfrämjares attityder till småföretagande.

SOMMARTURNÉNS
PLANERADE RUTT

Nu tar vi pulsen på Sverige småföretagare på ett 60-tal orter i Sverige, från Kangos i norr till Ystad i syd.

KARTAN_PRESENTERAD_Interaktiv

Avslutningsintervju dag 45 av 45 Dagar On Tour

Löpande inslag från dag 45 av 45 Dagar On Tour

45 Dagar On Tour
45 Dagar On Tour

En röst som gör skillnad!

En magisk resa som pågått under snart 45 dagar börjar gå mot sitt slut. Från Kangos i norr till Ystad i syd har Mats Eriksson, styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund och grundare av En Företagares Vardag, Ingrid Ohlsson, styrelseledamot Småföretagarnas Riksförbund och ansvarig för Attitydresan, rest runt på en sommarturné genom Sverige. Ackompanjerade av musikern Johan Eriksson har de tagit pulsen på landets småföretagare på ett 60-tal orter. Vi har frågat teamet om hur resan har varit och vad de kommer att ta med sig framåt.

Foto: Hannele Bång

LÄS MER >>

Pressmeddelande:

Mats Eriksson
Mats Eriksson

Styrelseledamot och småföretagare som driver opinionsbloggen "En företagares Vardag".

Att ta samtalet direkt till småföretagaren på orten och att föra ”det goda samtalet” leder alltid till att komplexa frågeställningar bryts ner till enkla dialoger som i sin tur leder till potentiella lösningar. Jag är otroligt glad att vi slutligen får komma till skott med en sommarturné av detta slag för att verkligen kicka igång småföretagar-Sverige efter den dystra och instängda period som vi nu försöker lägga bakom oss

INGRID OHLSSON
INGRID OHLSSON

Styrelseledamot och ambassadör för Småföretagarnas Riksförbunds Attitydresan och Eldsjälar.

Det värmde mitt hjärta när Mats ringde och frågade mig om Attitydresan och om min erfarenhet kunde sammanfogas under sommarturnén för att kunna ta fram mer avslappnade informella samtal mellan småföretagare, tjänstemän och politiker direkt på orterna som touren besöker. Det är oftast under dessa förutsättningar man lyckas hitta formidabla lösningar, dela med sig av kunskap till andra och kan ändra attityder till småföretagare och deras vardag.

Johan Eriksson
Johan Eriksson

Musikern som har skrivit melodin "Nu börjar vi om" och ledmotivet till förbundets sommarturné.

Som artist och småföretagare har den gångna perioden varit en otrolig utmaning. När Mats ringde och berättade om 45 Dagar On Tour så såg jag direkt hur min musik speglade tourens hjärtefrågor och det man ville lyfta fram. Jag dedicerar min egna låt ”Nu börjar vi om” för att inspirera andra småföretagare musikaliskt och för att själv kunna kontribuera till ett välmående småföretagande i Sverige.

Tidigare annonseringar:

HUR KAN DU STÖTTA VÅRT ARBETE?

Småförtagarnas Riksförbund är en politiskt obunden aktör som kämpar för småföretagarnas villkor för att kunna driva sin verksamhet på ett enkelt, tryggt och lönsamt sätt.

öppna värdegrunder

45 Dagar On Tour

Lista källor

Vi väljer att arbeta på ett sådant sätt där vi listar alla våra källor för att möjliggöra granskning av vårt arbete på ett transparent sätt.

45 Dagar On Tour

Öppen data

All informations ska enkelt kunna källas, granskas och ställas mot varandra för att kunna härledas på ett enkelt sätt i den politiska processen och dess beslutsvägar.

45 Dagar On Tour

Creative Commons

Vi uppmanar till spridning utav vårt material under "creative commons" där vi gärna ser till att du källar och länkar till denna sida och förbundets arbete.

45 Dagar On Tour

Publicering

All information kommer att publiceras på flera kanaler för att på ett enkelt sätt kunna leda till kunskapsdelning i ett upplysningssyfte.

45 Dagar On Tour

Kontribuera

Du kan vid vilket tillfälle som helst kontakta oss för att kunna kontribuera till detta arbete. Du kan kontakta oss via telefon eller e-post.

45 Dagar On Tour

Beslutsunderlag

Vårt arbete ska kunna användas som korrekt beslutsunderlag i hur du som småföretagare ska kunna manövrera i politiska beslut, men även i hur du ska kunna komma att påverka genom din konsumtion och opinion.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen