Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hur kan samverkan mellan små och växande företag, och banksektorn, stärkas?

Hur kan samverkan mellan små och växande företag, och banksektorn, stärkas?

Mattias Karlsson (M), riksdagsledamot samt ledamot i Finansutskottet, bjuder in till ett samtal om förutsättningarna till samarbete mellan företagen och bankerna. Nima Sanandaji, vd för ECEPR, presenterar den nya rapporten ”Banksektorn som möjliggörare av näringslivets utveckling” som publiceras av ECEPR med stöd av Svenska Bankföreningen. Rapporten kommenteras av Erik Sjölander, näringspolitisk talesperson Småföretagarnas Riksförbund, och Hans Lindberg, vd Svenska Bankföreningen.

Välkommen till ett digitalt seminarium, som du finner via inspelning nedan. Seminariet avhölls 10:e mars, klockan 10:00-11:00 via Zoom.

Sverige har en tradition av god samverkan mellan banker och företag. Redan 1873 nådde en brittisk studie slutsatsen att framväxten av ett mo- dernt bankväsende var en förklaring till den starka välståndsutveckling som skedde i Sverige. Kan vi också i dagens näringspolitiska klimat iden- tifiera den svenska banksektorn, med låga driftkostnader, som en styrka?

Vad krävs för att stärka samverkan mellan företagen och banken? Hur kan i synnerhet de mindre och medelstora företagens förutsättningar till samverkan med banksektorn stärkas? Vilka policybeslut kan förbätt- ra kapitalförsörjningen särskilt till företag i mindre tätbefolkade delar av Sverige, samt företag drivna av personer med utländskt ursprung?

Erik Sjölander

Erik Sjölander

Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Nima Sanandaji

Nima Sanandaji

Hans Lindberg

Hans Lindberg

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen