Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Peter Thörn

Peter Thörn styrelseledamot
Peter vill utveckla Småföretagarna d till en ännu starkare intresseorganisation för Sveriges småföretagare.

─ Småföretagen får för lite uppmärksamhet och stöd från beslutsfattarna. Fyra av fem nya jobb skapas i småföretagen – det är dags att satsa på de mindre företagen.

Peter Thörn, ny i Småföretagarnas Riksförbunds styrelse, har erfarenhet av såväl stora som små företag, både som anställd och som egen företagare. Han tycker att det är märkligt att det satsas så lite på småföretagen.

─ Det är storföretagen som får de flesta pengarna. Det borde vara tvärtom; det är lätt att glömma bort att alla företag har varit små. Om Sveriges småföretag ska växa måste en omfördelning ske när det gäller ekonomisk stöttning, från storbolagen till de mindre företagen.

Peter Thörn är egentligen inte ny i Småföretagarnas styrelse. Han blev invald redan 2012 och  arbetade aktivt för ett bättre småföretagarklimat i Sverige fram till 2015, då han gjorde en paus i styrelsearbetet.

─ Jag är verkligen jätteglad att vara tillbaka, säger han.

 

En strand, en kiosk och en frisör

Peter växte upp i idylliska Vejbystrand i Skåne. En liten ort med 2 000 invånare som sommartid växte till 3 000. På frågan hur det var att växa upp i Vejbystrand svarar Peter:

─ Det var mycket strand. Men vi hade en kiosk och en frisör…

Med tanke på utbudet i Vejbystrand var det kanske inte så konstigt att Peter ägande mycket tid åt datorspel tillsammans med andra datornördar.

Efter gymnasiet bar det iväg till Lund och universitetsstudier. Peter visste egentligen inte vad han skulle plugga. Han sökte tre utbildningar och började på den som han blev antagen till – matematisk naturvetenskaplig linje med siktet inställt på att bli dataingenjör.

 

Ledarskapsutbildning i Försvarsmakten

Efter ett års universitetsstudier tog Peter en paus och gjorde lumpen i Hässleholm. Han trivdes så bra att han utbildade sig till yrkesofficer, med bland annat uppdrag i Bosnien strax efter krigsslutet.

─ Många tror att jobbar man i Försvarsmakten så handlar det bara om krig och skådespel, säger han. Men vill man skaffa sig en gedigen utbildning inom ledarskap ska man söka sig till Försvarsmakten. En stor andel ledare inom näringslivet har ett förflutet därifrån.

Väl hemma från Bosnien lämnade Peter livet som yrkesmilitär och började jobba som IT-konsult, först som anställd och senare i egen verksamhet, innan han åter blev anställd efter att ha blivit headhuntad till Sony Ericson.

 

Jobbade för Sony Ericson i Japan

Åren på Sony Ericson tog honom bland annat till Japan där han arbetade i knappt ett år. Efter flera år i storbolaget lockade åter tanken på entreprenörskap och att driva egen verksamhet.

─ Jag trivdes väldigt bra på Sony Ericson, men jag ville vidare. Det har alltid varit viktigt för mig att utvecklas.

Sedan 2014 är Peter Thörn vd för Office IT-Partner i Malmö.

 

Måste bli billigare för småföretagen

Småföretagarnas Riksförbund har utvecklats starkt sedan starten 2010 och Peter ser fram emot att få vara med och utveckla förbundet till att bli ännu starkare.

─ Jag vill framförallt arbeta för lägre arbetsgivaravgifter och sjukkostnader. Det är inte rimligt att låta småföretagen bära kostnaderna för landets sjukskrivningar. Ska småföretagen våga anställa måste det bli billigare för dem.

 

 

Namn: Peter Thörn
Bor: Lomma, Skåne
Intressen: Träna, familjen
Sagt om Peter: Lugn, välformulerad, plikttrogen

 

Text: Maria Boborg-Trané

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen