Starta eget företag

Vill du starta eget företag? Kanske trivs du inte med din anställning eller är arbetslös och har en affärsidé som du vill satsa på. Hos Småföretagarnas Riksförbund får du rådgivning och tips om allt från bidrag och regler till val av bolagsform. 

Ta hjälp av oss

Starta företagDet en myt att man kan tjäna snabba pengar på att driva företag. Tvärtom brukar det ta tid innan man som företagare kan ta ut vinst från sin nya verksamhet.

Vi på Småföretagarnas Riksförbund råder alla som vill starta eget företag att ta professionell hjälp med detta. Hos oss får du tips om hur du kommer igång steg för steg med din nya verksamhet.

Hur man kommer igång

Det allra viktigaste är att fundera igenom vilken företagsform som passar bäst. Du kan alltid börja med enskild firma för att senare byta till handelsbolag eller aktiebolag om ditt företag utvecklas positivt. Med ett aktiebolag håller du isär dina privata pengar från verksamhetens.

Du bör också lägga upp en affärsplan och en marknadsplan för ditt företag. Affärsplanen talar om hur du ska organisera verksamheten och marknadsplanen talar om hur det ska marknadsföras. Som medlem hos Småföretagarnas Riksförbund får du professionell hjälp med att utveckla din affärsidé.

 

 

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen