Finalvecka för 45 Dagar On Tour med Småföretagarnas Riksförbund

En magisk resa som pågått under snart 45 dagar börjar gå mot sitt slut. Från Kangos i norr till Ystad i syd har Mats Eriksson, styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund och grundare av En Företagares Vardag, Ingrid Ohlsson, styrelseledamot Småföretagarnas Riksförbund och ansvarig för Attitydresan, rest runt på en sommarturné genom Sverige. Ackompanjerade av musikern Johan Eriksson har de tagit pulsen på landets småföretagare på ett 60-tal orter. Vi har frågat teamet om hur resan har varit och vad de kommer att ta med sig framåt.

Det är många tankar och intryck som har samlats under resans gång. I höst ska dessa omvandlas till fortsatt arbete för att gynna landets hårt arbetande småföretagare och deras småföretagarvillkor.

– Det har blivit nästintill 860 mil på vägarna för att lyfta Sveriges småföretagare under 45 dagar. Så många möten med våra jobbskapare i vardagen, det känns mer eller mindre overkligt. Stort tack till alla som följt oss under resan genom Sverige, säger Mats Eriksson som är initiativtagare och projektansvarig för 45 Dagar On Tour.

Resan som påbörjades den 28:e juni har haft som syfte att ta samtalet direkt till företagen på deras hemmaplan för att se hur landets småföretagare mår och lyfta framgångsrecept för att inspirera och motivera andra.

– Det har varit många mil men om vi ser till alla människor vi har fått träffa så är det absolut värt allt. Jag känner en djup tacksamhet för dessa fantastiska möten, från norr till söder – öst till väst. Många gånger har vi fått höra hur mycket det betyder för småföretagarna där ute att vi kommer på besök och tar oss tiden att lyfta deras verksamheter. Som ansvarig för Attitydresan har jag också , ännu en gång, insett hur viktig attityden verkligen är både från småföretagarnas sida och kommunernas, säger Ingrid Ohlsson som är styrelsemedlem i Småföretagarnas Riksförbund och ansvarig för både Attitydresan och Småföretagarnas Riksförbunds nätverk Eldsjälar.

När det gäller Eldsjälar så är det hos en av dessa som turnén kommer att avslutas. Sista dagen av 45 Dagar On Tour kommer att äga rum på Rygga Vingård som drivs av Nicholas Lusack, medlem i Småföretagarnas Riksförbund och ambassadör i nätverket Eldsjälar.

– För mig innebär egenföretagande att man vågar tro på sig själv oavsett verksamhetsområde. Som entreprenör har jag drivits av att se en realistisk potential där andra traditionellt sett inte ens har letat. Det är oerhört viktigt att ha en kommun som tror lika passionerat på verksamheten som företagaren gör. I mitt fall har Kungsbacka kommun varit föredömliga och bidragit med både vägledning och passionerat intresse, svarar Nicholas Lusack på frågan om hur det varit för honom under pandemin.

Vid sin sida under vissa delar av turnén har Mats och Ingrid haft musikern Johan Eriksson. Efter en lång tid av inställda spelningar har han äntligen fått komma igång med sina konserter igen. Johan har bland annat tonsatt resans ledmotiv med den egna sången Nu börjar vi om. För honom var det viktigt att vara en del av resan för att inspirera andra småföretagare musikaliskt och kontribuera till ett välmående småföretagande i Sverige.

– Att äntligen få möta min publik runt om i Sverige och framförallt att få spela för fulla hus, som till exempel på Gamla Teatern i Östersund och campingen på Ivö, får mitt musikerhjärta att klappa extra mycket. Jag har även fått inspiration till flera nya låtar under sommarturnén. Möten inspirerar och min gåva är att förvandla dessa möten till nya, fina och tänkvärda texter, säger Johan.

För Småföretagarnas Riksförbund har denna tour varit en viktig milstolpe för att markera småföretagarnas betydelse och för att få media att bevaka småföretagarnas hjärtefrågor direkt från deras hemmaplan.

Under veckan fortsätter resan genom Halmstad och Falkenberg för att sedan avslutas i Göteborg. Vill du passa på att träffa 45 Dagar on Tour går det bra att kontakta Mats eller Ingrid för att bestämma en tid.

Kontakt
Mats Eriksson, styrelseledamot Småföretagarnas Riksförbund och ansvarig för 45 Dagar On Tour
Mail: mats.eriksson@smaforetagarna.se
Telefon: 0733 30 11 07

Ingrid Ohlsson, styrelseledamot Småföretagarnas Riksförbund och ansvarig för Attitydresan och nätverk Eldsjälar
Mail: ingrid.ohlsson@smaforetagarna.se
Telefon: 0705 76 66 40

Om Småföretagarnas Riksförbund:
Småföretagarnas Riksförbund är en intresseorganisation som företräder småföretagare inom alla branscher. Den huvudsakliga uppgiften är att skapa en enklare, tryggare och mer lönsam vardag för medlemmarna. Det uppnås både genom ett starkt näringspolitiskt engagemang och genom olika medlemsförmåner. Organisationen företräder i nuläget cirka 30 000 småföretag och är en vass aktör i den politiska debatten när det gäller att förbättra småföretagares villkor. För mer information: www.smaforetagarna.se/45dagarontour.

Om En Företagares Vardag:
En Företagares Vardag drivs av Mats Eriksson som också är styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund. EFV möter småföretagare i vardagen och lyfter deras betydelse i vardagen. För mer information: www.enforetagaresvardag.se.

Om Johan Eriksson:
Johan Eriksson är musiker och låtskrivare från Malungsfors. Johan har sedan 1992 levt på sin musik, dels som soloartist men även som sångare i bandet Partypolarna som turnerat runt om i Sverige på både företagsfester, festivaler och afterskier. Johan är också grundare till Malungsfors Visfestival.
Spotifylänk till låten: ”Nu Börjar Vi Om”.
Facebook artistsida: johanmalungsfors

Relaterade länkar

För att kunna hålla nere din kostnader se nedan medlemsförmåner

Spara minst 1750:- med GR8 Solutions

Anpassade telekom lösningar för dina behov som småföretagare. Med över 20 års branscherfarenhet hjälper nu GR8 Solutions medlemmar i Småföretagarnas Riksförbund med företagets telefoni, utan krångel och kluriga avtal. Det är alltid mest kostnadseffektivt att titta på de egna kraven oavsett om man identifierar sig som: småföretagaren som är alltid är på språng med kontoret

Läs mer »

Peugeot

Upp till 26 % rabatt på Peugeot transportbilar! Du som är medlem i Småföretagarnas Riksförbund har alltså möjlighet att köpa en ny Peugeot personbil och transportbil – till riktigt, riktigt bra pris. Peugeot är ett väletablerat bilmärke på den svenska bilmarknaden och har i dag ett av de bredaste modellprogrammen av både person- och transportbilar.

Läs mer »

Shell

Rabatter på drivmedel för dig som småföretagare. Tanka och betala med ditt Shell Företagskort så får rabatt när du tankar på våra Shell och St1stationer i Sverige. Logga in för att kunna ta nästa steg och söka Shell / St1 företagskort kopplad till rabatterna som man erbjuder medlemmar i Småföretagarnas Riksförbund. Har du nyligen gått

Läs mer »

PRESSKONTAKT

Caroline Szyber

Vice ordförande
Politiska frågor

Sten Lindgren

Förbundssekreterare
Förbundsrelaterade frågor

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen