Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Förläng avbetalningstiden för lån på skattekontot

Småföretagarnas Riksförbund har idag skickat en hemställan till finansdepartementet och finansminister Magdalena Andersson: Förläng avbetalningstiden för lån på skattekontot.

Pandemin har inneburit stora ansträngningar för många av landets småföretagare. I princip är alla buffertar nu tömda samtidigt som lånemöjligheterna är ytterst begränsade. Småföretagarnas Riksförbund hemställer därför om åtgärder syftande till att rädda ett större antal företag/företagare från konkurs samt skapa förutsättningar för en vettig fortsättning och återstart efter pandemin.

Då regeringen själva sett till att lån från företagares eget skattekonto blivit en framkomlig väg i avvaktan på besked av andra stödinsatser borde det i rådande situation tas hänsyn till det ökande behovet av förlängd avbetalningstid på lånade medel. Nuvarande tidsfrist sattes när synen på när pandemin väl skulle vara över var en helt annat än idag.

Hemställan enligt nedan:
Som likviditetstillskott har utrymmet för att låna pengar via skattekonto förlängts via Prop. 2020/21:166. Förlängningen innebär att de belopp som företag tvingas låna blir större, samtidigt som de mest drabbade företagen redan har tvingats spara på allt under lång tid. Vid perioden då återstart kan tänkas så är bristerna i de mesta drabbade företagen omfattande. Alla investeringar, renoveringar, fortbildning av personal med mera har fått vila under mer än ett år.

I regeringens förslag anges att anståndstiden kan förlängas med som längst ett år (Prop. 2020/21:166), vilket får anses vara en mycket kort återbetalningstid för att inte tvinga de vanligtvis friska företagen att kasta in handduken på upploppet.

Vid diskussioner med Skatteverket har vi kommit fram till att en lämplig normal återbetalningstid bör förlängas till det dubbla, alltså 24 månader. Regeln om att kunna förkorta avbetalningstiden i samråd med Skatteverket bör samtidigt kvarstå.

 

För mer information vänligen kontakta:
Peter Thörn, Ordförande Småföretagarnas Riksförbund
peter.thorn@smaforetagarna.se

PRESSKONTAKT

Caroline Szyber

Vice ordförande
Politiska frågor

Sten Lindgren

Styrelseledamot
Förbundsrelaterade frågor

För att kunna hålla nere din kostnader se nedan medlemsförmåner

Worldline

Med Worldline som betaltjänstleverantör blir alla betalningar enkla. För fysisk butik erbjuder Worldline smarta paketlösningar med allt du behöver, från kortterminal till kortinlösen. Snabba och smidiga betalningar, utan dolda avgifter. Worldline har även ett heltäckande och lättanvänt betalsystem för e-handlare, vilket är enkelt att integrera med och ger din webbshop fler betalningsalternativ. Worldlines medlemserbjudande blir

Läs mer »

CIRCLE K

Circle K ❤️ Småföretagarna och välkomnar in er till sina stationer Circle K välkomnar alla småföretagare till sina stationer för att kunna ta del av det exklusiva erbjudande man har just nu för dig som tankar via Småföretagarna Riksförbunds avtal! Logga in nedan som medlem för att kunna registrera dig för denna unika medlemsförmån. Välkommen

Läs mer »

Scandic Hotels

Scandic Hotels – Visste du att frukost alltid ingår, bland mycket annat… Som medlem i Småföretagarnas Riksförbund har du 12% rabatt på samtliga hotell i Sverige och 10% på hotellen utanför Sverige. Dessa rabatter gäller även för privata resor. Du har även 10% rabatt på mötespaketen i Sverige. Scandic är Nordens största hotellkedja med 230 hotell

Läs mer »

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen