Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Småföretagarnas akuta räddningspaket

Småföretagarnas Riksförbunds förslag till akuta krisåtgärder

 

Småföretagarnas Riksförbund kan konstatera att de insatser som Regeringen vidtagit för att rädda företag inte är tillgängliga för 96 procent av landets företag, småföretagarna. På vår krisinformationssida Bikupan har vi fått in många exempel på detta. För att rädda alla de mikroföretag som på mycket kort tid tappat i stort sett hela sin orderingång krävs snabba åtgärder för att Sveriges ryggrad inte ska försättas i konkurs.

Därför föreslår Småföretagarnas Riksförbund följande åtgärder

Ge småföretagare möjlighet att vilandeförklara sitt bolag för att kunna få A-kassa

Småföretagarnas riksförbund föreslår att alla företag som vill får anmäla sitt företag vilande (en ny beteckning hos Bolagsverket) tills vidare och därmed få rätt till A-kassa genast. A-kassa blir på detta vis en överlevnads- och tilltrosåtgärd, som tillfälligt möjliggör att kunna handla mat av sin lokala handlare och betala sin hyra. När krisen är över upplöses den vilande-perioden och vi har kvar de minsta företagen, kulturarbetare och knallar m.fl. så att Sverige kan leva vidare efter krisen.

Korttidspermitteringar ska kunna träda i kraft omgående

För alla småföretag med anställda gäller det att systemet med korttidspermitteringar träder i kraft snabbt, d.v.s. att pengar börjar betalas ut redan denna vecka för de som anmält korttidspermitteringar. Det går inte att vänta för att genomföra all byråkrati nu, för då har företagen gått i konkurs innan ansökan granskats och pengar betalats ut. Eventuella felutbetalningar får granskas i efterhand.

Ingen ränta eller avgift för uppskjutande av inbetalningar

 

Ingen ränta eller avgift för de som vill skjuta upp inbetalningar av arbetsgivaravgift, preliminär f-skatt och moms. (Staten skulle tom kunna efterskänka en månads inbetalningar av dessa avgifter upp till 200 000 kr per företag.)

Inför system för anmälan av uppskovsmöjligheten

Inför ett system där företag får anmäla att man vill använda uppskovsmöjligheten för 3 månader och hantera därefter byråkratin fortlöpande. Det blir orimligt att Skatteverkets handläggningstider begränsar Sveriges småföretagare, i synnerhet under den exceptionella period som vi befinner oss i.

Lämna lånegarantier

Använd Riksbankens löften om likvider till banksystemet på samma vis som stödet till SAS. Lämna lånegarantier till alla Sveriges småföretag på samma vis som till SAS. Det är så många småföretag som drabbats minst lika hårt som SAS och behöver ett tydligt likviditetstillskott. 

PRESSKONTAKT

Caroline Szyber

Vice ordförande
Politiska frågor

Sten Lindgren

Styrelseledamot
Förbundsrelaterade frågor

För att kunna hålla nere din kostnader se nedan medlemsförmåner

Worldline

Med Worldline som betaltjänstleverantör blir alla betalningar enkla. För fysisk butik erbjuder Worldline smarta paketlösningar med allt du behöver, från kortterminal till kortinlösen. Snabba och smidiga betalningar, utan dolda avgifter. Worldline har även ett heltäckande och lättanvänt betalsystem för e-handlare, vilket är enkelt att integrera med och ger din webbshop fler betalningsalternativ. Worldlines medlemserbjudande blir

Läs mer »

CIRCLE K

Circle K ❤️ Småföretagarna och välkomnar in er till sina stationer Circle K välkomnar alla småföretagare till sina stationer för att kunna ta del av det exklusiva erbjudande man har just nu för dig som tankar via Småföretagarna Riksförbunds avtal! Logga in nedan som medlem för att kunna registrera dig för denna unika medlemsförmån. Välkommen

Läs mer »

Scandic Hotels

Scandic Hotels – Visste du att frukost alltid ingår, bland mycket annat… Som medlem i Småföretagarnas Riksförbund har du 12% rabatt på samtliga hotell i Sverige och 10% på hotellen utanför Sverige. Dessa rabatter gäller även för privata resor. Du har även 10% rabatt på mötespaketen i Sverige. Scandic är Nordens största hotellkedja med 230 hotell

Läs mer »

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen