Alla segrar, även små segrar är bra för småföretagare

De av finansministern presenterade förändringar i reseavdraget från regeringen, angående höjd nivå på reseavdrag för arbetspendling samt för skattefri ersättning vid resor i tjänsten med egen bil, kan anses vara en effekt av det påverkansarbete som Småföretagarnas Riksförbund drivit. Det gläder oss att höra att beslutsfattare har lyssnat och att man nu ger småföretagare som behöver resa till och i arbetet, en möjlighet att få avdrag och en mer rimlig ersättning för detta. Det är en satsning från regeringen som innebär förbättringar även om vi hade hoppats på ett system ännu mera anpassat till de verkliga kostnaderna för att använda bil.

 

 

 

Förslaget innebär att personer med längre pendlingsavstånd ska få en större skattelättnad för sina arbetsresor så att den övre avståndsgränsen i det nya reseavdraget höjs från 8 till 12 mil. För att skattelättnaden ska täcka en större del av kostnaden för resorna föreslås att den s.k. kilometer­satsen höjs från 5 till 8 kronor per mil. Schablonbeloppet som får dras av för kostnader för resor med egen bil i tjänsten och i näringsverksamhet föreslås också höjas från 18,50 till 25 kronor per mil. Småföretagarnas Riksförbund anser att en höjning är positiv men har i tidigare utspel föreslagit en milersättning på 36 kr per mil.

 

 

Läs gärna vår debattartikel angående milersättning publicerad i Altinget, klicka för länk här, och ta även del av vårt tidigare remissvar där vi även belyste andra saker som kan vara problematiska med förslaget.

Förändringarna i reseavdraget får ses som en liten delseger men det finns skäl att vara fortsatt kritisk till presenterad modell, då den inte till fullo möter småföretagares behov beträffande arbetsresor till, från och inom arbetets ramar.

 

Småföretagarnas Riksförbund

Relaterade länkar

PRESSKONTAKT

Caroline Szyber

Vice ordförande
Politiska frågor

Sten Lindgren

Förbundssekreterare
Förbundsrelaterade frågor

För att kunna hålla nere din kostnader se nedan medlemsförmåner

Spara minst 1750:- med GR8 Solutions

Anpassade telekom lösningar för dina behov som småföretagare. Med över 20 års branscherfarenhet hjälper nu GR8 Solutions medlemmar i Småföretagarnas Riksförbund med företagets telefoni, utan krångel och kluriga avtal. Det är alltid mest kostnadseffektivt att titta på de egna kraven oavsett om man identifierar sig som: småföretagaren som är alltid är på språng med kontoret

Läs mer »

Peugeot

Upp till 26 % rabatt på Peugeot transportbilar! Du som är medlem i Småföretagarnas Riksförbund har alltså möjlighet att köpa en ny Peugeot personbil och transportbil – till riktigt, riktigt bra pris. Peugeot är ett väletablerat bilmärke på den svenska bilmarknaden och har i dag ett av de bredaste modellprogrammen av både person- och transportbilar.

Läs mer »

Shell

Nu kan du som är medlem få riktigt bra rabatter och erbjudanden på Shell och St1 i Sverige. Shellstationerna är stora och ligger längs de större vägarna. St1stationerna finns spridda över hela landet. Tillsammans är det ett lättillgängligt nät som tillgodoser dina behov på bästa sätt. Drivmedel, välfyllda butiker och biltvättar i världsklass hittar du

Läs mer »

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen